Jump to content
  • Announcements

    • Rahul Ponginan

      Please click here for a short but important announcement   03/26/17

      Dear Users Our Commercial and Academic users around the world can use these same forums here as before i.e. the Altair Support Forum , Commercial users from India with solver queries can go to the Solver Forum for India Commercial Users , Academic Users from India and AOC India Participants are requested to go to the Forum for India Academic Users and AOC India Participants , We will be tending to all queries in all the forums promptly as before, thank you for your understanding. 
gtn

Image Crashed after simulation

Recommended Posts

Hi everyone,

I am buiding a model from a Solid component, so I created a tetramesh and a PSolid property (see picture 3).

The simulations goes well, but when I try to open it then I get the other two pictures when I display anything and then when I apply the contour.

Something I discover is that I have different components in the model, so when I apply the forces to the different components they start to dissapear, until I apply the force to all of them so this happens.

I dont know if the problem is from the set up o from HyperView, but could be both.

Any idea about this?

 

Thank you beforehand

 

Guillermo

 

 

3.PNG

2.PNG

Captura.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your model being constrained?Did you check the mass of the model after assigning material property?If possible share model to check same at our end.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rahul,

I measured it but the mass is really low, 1 gram...

Do you know whay is that happening?

I attach you the model.

 

Thank you beforehand,

 

Guillermo

 

4.PNG

2.hm

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/21/2017 at 5:43 AM, Prakash Pagadala said:

Hi @gtn

 

Density in material is in tonnes/mm3 correct?

 

Which makes the mass of the component to 1.17 Kgs. 

 

If the above is correct, can you check the loads(magnitude) and other boundary conditions?

This is completely right! I missed that, I always mess with the units conversion. But what is true is that I kept a relation between forces, so everything is in the same scale. 

The forces that I have input are in N, so they are correct, therefore I dont know what I am doing wrong. 

If somebody could check the model I would appreciate that. 

Find attached the file.

 

 

 

 

2.hm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rahul, I though that making a 3D mesh would be enough.

I couldnt find a mesh connection tool.

Is it inside any other feature into the mesh section? or where I could find any info about?

 

Thank you beforehand,

 

Guillermo

 

On 7/21/2017 at 5:43 AM, Prakash Pagadala said:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/25/2017 at 3:59 PM, Prakash Pagadala said:

Hi @gtn  There mesh is not good for your model. I would suggest to trim the geometry and create a proper mesh with connectivity. There are areas where mesh is completely free.

 

Thank you, I solved the problem!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×