Jump to content
  • Announcements

    • Rahul Ponginan

      Please click here for a short but important announcement   03/26/17

      Dear Users Our Commercial and Academic users around the world can use these same forums here as before i.e. the Altair Support Forum , Commercial users from India with solver queries can go to the Solver Forum for India Commercial Users , Academic Users from India and AOC India Participants are requested to go to the Forum for India Academic Users and AOC India Participants , We will be tending to all queries in all the forums promptly as before, thank you for your understanding. 
  • 0
ayushsingh

AOC pedal optimisation

Question

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Larger displacement in your model represents there is some connectivity issue in meshing. 

       Go to Edges Panel ( Shift + F3 ) > Find the edges > Equivalence ( Connect unconnected edges )

 

On a softer note, you can follow below provided instructions to avoid this issue -    

a  Maintain same density of elements between Design & Non-design region to establish proper connectivity

b. Go for Mappble Option for proper Hex Meshing.

Share this post


Link to post
  • 0

Kindly refer below provided image to know the region with connectivity issue. The region with green color is representing the same. 

Go to Edges Panel ( Shift + F3 ) > Find the edges > Equivalence ( increase the tolerance to connect them properly )

 

There was connection issue between Design & Non-design Part at bolt location. I have fixed this issue & shared the respective file on your mail ID.

Image 001.png

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×