• Announcements

    • Rahul Ponginan

      Please click here for a short but important announcement   03/26/17

      Dear Users Our Commercial and Academic users around the world can use these same forums here as before i.e. the Altair Support Forum , Commercial users from India with solver queries can go to the Solver Forum for India Commercial Users , Academic Users from India and AOC India Participants are requested to go to the Forum for India Academic Users and AOC India Participants , We will be tending to all queries in all the forums promptly as before, thank you for your understanding. 
  • 0
michal1509

Problem with running HyperWorks 2017

Question

Hi,

I have a problem with Hyperworks Student Edition. After running the program loads for a moment and then the process dies. The second time it displays an error

"Folder  C:/Users/Michal/.Altair/AssemblyDb/udm20170/atCtrlSession_workspace already exists and not empty." Then "The library is closed."

After deleting the folder the whole situation is repeated. 

Any idea how to fix it?

 

Michal

error.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

  • 0

Close all the HW Apps > delete the .altair folder and other settings files (the files in the locations in the image below) > restart the app

3files.JPG

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Didn't work. It's a problem with HyperMesh I suppose. I'm able to open HW app, HyperView, HyperGraph but not HM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It is important to first try deleting the downloaded file and downloading it again from the site. To make sure the file is not damaged on download, run an md5 checksum on the downloaded file (just google md5 checksum) and make sure the checksum result matches the one given in the site where the files are downloaded from,

 

 

 as.jpg

  1. Double click / run the Winmd5 checksum executable (download win md5 a freeware from the internet, please note we cannot be responsible for external content and info)

 

ad.jpg

  1. Select the executable by clicking on the browse button or drag and drop the file into the window

 af.jpg

 

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

There is solution of this problem:
Right click on HyperWorks shortcut and select "Properties". Next remove "/clientconfig hwfepre.dat" in Target line.

Regards

hwerror.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Michal1509,

 

Can you please confirm if the above has helped you? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now