Jump to content
  • Announcements

    • Rahul Ponginan

      Please click here for a short but important announcement   03/26/17

      Dear Users Our Commercial and Academic users around the world can use these same forums here as before i.e. the Altair Support Forum , Commercial users from India with solver queries can go to the Solver Forum for India Commercial Users , Academic Users from India and AOC India Participants are requested to go to the Forum for India Academic Users and AOC India Participants , We will be tending to all queries in all the forums promptly as before, thank you for your understanding. 

Search the Community

Showing results for tags 'error 61'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling (Preprocessing)
    • Analysis (Solvers)
    • Optimization and Design Exploration
    • Visualization (Postprocessing)
    • Model Based Development
    • Conceptual design and Industrial design
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
  • Forum for India Academic Users and AOC India Participants
    • India EDU Installation FAQ
    • India EDU Modeling and Visualisation
    • India EDU Linear, Non-Linear Solver ( Implicit/Explicit)
    • India EDU Multi-Body Dynamics
    • India EDU CFD
    • India EDU Optimisation
    • India EDU Report Generation
  • Solver Forum for India Commercial Users
    • IND - OptiStruct for Linear & Non-Linear Implicit
    • IND - OptiStruct & HyperStudy for Optimisation
    • IND - RADIOSS for Impact Safety & Non-Linear Explicit Applications
    • IND - MotionSolve for Multi-Body Dynamics
    • IND - HyperWorks CFD forum
    • IND - FEKO, Winprop & Flux
  • Forum for our Australia and New Zealand Based Users
    • ANZ - HyperWorks
    • ANZ - Electromagnetics
    • ANZ - HPC (PBS)
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化

Categories

There are no results to display.


Found 2 results

  1. Hello! I have an issue which keep occuring to me in this particular part and I don`t understand why its occuring. Basicly I run optimization proccess for a part with several load cases. Then when I try to analizing the optimized part, the analysis shortly fail and spit out: error code 61. I tried running the analysis for several optimization solutions facing the same issue time after time. Unfortunately, I couldn`t find any usuful information regarding this error code. I added the Inspire file and did my best making it easy to understand. Please addreass this topic and help me solve the problem. Front_Left_Upright.stmod
  2. Error #61 in Basic FEA

    Hi there, I have been experiencing a recurrent issue when trying to run simulations. Error #61, no input elements found, appears. However, in another thread of the forum explains why that happens, the elements have this "^" symbol in front of them, which excludes them from the solver. In my case that issue appears when I export my session from Optistruct (preprocessing) to Basic FEA and I try to run the study. In Basic FEA all the rigids (RBE2) and geometry I create gets suppressed with that "^" symbol and when I try to rename the components to avoid the exclusion from the solver, it just does not allow me to do so. I rename the component but it switches back to its old name with "^". Also, I tried to use the option of creating rigids with the option of Rigid Body on Line/Surface, and it works but using that I cannot bond several rigids and I cannot place the load where I want to. On the other hand if I navigate to Mesh > Create > 1D elements > Rigids I can create them but they would get suppressed with this "^" symbol again. Same happens with geometry and the auto property that Optistruct creates when you do not select material and so on because it is going to be applied in Basic FEA anyways. I tried several thing to get this to troubleshoot this issue but I have been quite unsuccessful, can I have some piece of advice? Thanks.
×